onsdag 8. september 2010

Flott utsikt over Øyern

Tirsdag 17.08.2010


Post 41- Helt syd på Klintehøgda

Kenneth og jeg startet turen etter jobb i dag, og kjørte opp til Skedsmokorset og parkerte ved Tærud skole. Herfra fulgte vi en lysløype langs Tærudkampen (276 moh). Her møtte vi på flere turgåere og joggere. Kenneth og jeg hadde valgt forskjellig fottøy, hvor Kenneth brukte joggesko mens jeg brukte de vanlige feltstøvlene. På vei inn mot løypen møtte vi mange som var fulle av gjørme. Noe som gjorde Kenneth litt nervøs på valget.

Etter ca 1,5 km tok vi av fra lysløypen og ut på sti videre nordover mot Høgsmåsan, et naturreservat og et av østlandets største myrområder. På nordsiden av dette naturreservatet kom vi til en åpen plass som heter Fjellstadvangen, hvor det tidligere har vært gårdsdrift. Ikke langt unna en vandrestue/kafe som heter Ringdalskroa. Vi tittet på kartet og den usikkerheten på hvor vi egentlig var, gikk over. Litt videre på stien fra Fjellstadvangen tok vi av fra den lille stien og gikk på kompasskurs nord mot Klintehøgda som på sitt høyeste punkt er 346 moh.

Posten vi besøkte i dag ligger noe syd for toppen og litt lavere (332 moh) men har mye bedre utsikt. Utsikten er og regne som en av de beste i sørlige deler av Romeriksåsen. Herfra kan du se over til Lillestrøm og Øyern.

På hele veien opp kunne vi høre skudd fra skytebanen som ligger like øst for posten. Vi skjønte at vi nærmet oss når vi kunne høre stemmer fra skytebanen. Om du har lyst til å se denne flotte utsikten er det viktig å holde et øye med kartet og din posisjon slik at du ikke ender opp midt ute på skytebanen.

Alt i alt en fin tur, og med høyt tempo gikk vi totalt en mil.  Og med en lang pause på toppen tok hele turen oss 3 timer.

- takk for turen


Post 41 - Klintehøgda