onsdag 5. mai 2010

Høyeste topp i Lillomarka

Torsdag - 29.04.10


Post 35 - Brennberget 441

Etter jobb ringte jeg Kenneth for å høre om han ville være med en tur i marka. Han satt heldigvis og tenkte det samme, og hadde til og med en plan for hvilken post vi kunne ta. Noen minutter senere sitter jeg i bilen, og ca 1 time senere er vi klare for å sette i marsj. Vi parkerte ved Steinset like ved Kjul i Nittedalen og fulgte skogsveien et lite stykke oppover. Det var bratt og relativt kaldt.

Vi kommer til en sving i veien, hvor vi må følge sti resten av veien. Det er fortsatt mye snø, så det blir en treg og tung marsj oppover mot toppen. Et godt stykke opp blir skogen tettere, men samtidig varmere og snøen er i et lite område mer eller mindre borte. Vi kommenterer begge to hvor varmt det var akkurat her, og sier det føles som fønvind.

Videre opp kommer mer og mer av utsikten til syne, og vi kan ense toppen. Vi legger merke til en Elgpost som også er beskrevet i Kjentmannsboken og skjønner at vi er nære posten. Oppe mot toppen sprer vi oss litt for å lete etter posten som skal stå på det høyeste punktet (441 m.o.h.). Og etter litt leting finner vi den. Her oppe er det nesten 360 graders utsikt, og vi kan se både mot Oslo (Maridalen) og over Rotnes og videre mot Varingskollen. Vi tar en nærmere titt på elgposten, hvor faktisk elgen har vært og lagt igjen en lite visittkort.

Mørket gjør utsikten mye bedre. Vi ser lys etter noe som enten er en sportsplass eller et mest sannsynlig en travbane.

En flott måte å bruke en torsdagskveld på!